AURA Fotografie

                  
Praat erover
Twitter Facebook

 

De Chakras
 
.. en hun betekenis
 ...

Er zijn zeven chakra's. Ze liggen op een rechte lijn in de mediale lijn van ons lichaam. Chakra's betekenen eigenlijk wielen van energie. Het zijn een soort bewustzijncentra. Alle chakra's hebben hun eigen specifieke betekenis en 'bestaansrecht'. Aan elk afzonderlijk chakra zit een betekenis welke je kan plaatsen in de ontwikkeling van een mens. Chakra's kunnen in beeld worden gebracht door onze 'Chakrafoto's'.

De eerste chakra begint bij de basis, het zogenaamde wortelchakra, welke gaat over overleven, ik-gerichte materiële behoeften en een bestaansrecht, hierna volgt na 6 maanden het tweede genitale chakra waarbij het kind bewust wordt van eigen, maar ook gevoelens en anderen. Er ontstaat zo interactie tussen de binnenwereld en de buitenwereld. Het 'spelen' wordt ontdekt (later seksualiteit). Het derde (1,5 jaar) gaat over jezelf neerzetten met wilskracht en autonomie. Vanaf 3 jaar gaat het kind relaties en vriendschappen aan binnen het gezin en de grotere wereld (4e chakra). Vanaf 6 jaar begint het het begrip van de wereld en communicatie te toetsen, Hierdoor ontwikkelen complexere verbanden/intelligentie welke we intuitie noemen etc. zo steeds verder naar boven. De kleuren van de Chakra's corresponderen vaak met de kleuren uit je aura, maar dit hoeft niet zo te zijn.

chakras

 

Chakra 1         

Wortel / Muladhara / Rood / 'Er zijn'

Ligt in het Perineum. Geassocieerd met 'overleven' en gerepresenteerd met het aarde element - Gaat over basis materiële behoeften - veiligheid, voeding, beschutting, een erg ik-gericht bewustzijn.  

Recht om te hebben           

 

Chakra 2

Genitaliën / Svadhisthana / Oranje / Voelen

Geassocieerd met sexualiteit, de ander komt in beeld, speelsheid, water-element, motivatie is gebasseerd op behoefte aan bevestiging of liefde van andere personen. Op dit punt wordt sex en spiritualiteit als tegenpool ervaren. Voor een kind: Speelsheid.

Recht om te voelen

 

Chakra 3

Solar Plexus / Manipura / Geel / Doen

Geassocieerd met ego, kracht, macht, invloed, ruimte, ligt in het bovengebied van de buik, balanspunt in krijgshaftige kunsten, wilskracht, intenties, hecht veel belang aan logica en rede, motivatie is: doelen behalen. 

Recht om te Handelen

 

Chakra 4

Hart / Anahata / Groen / Beminnen

Balanspunt tussen voelen en denken. Lichaam en geest. Grenzen kunnen bepalen. Zelfwaardering, mild, zorgzaam, vergevingsgezind, groepsbewustzijn.

Recht om te beminnen

 

Chakra 5

Keel / Visuddha / Lichtblauw / Spreken

Communicatie, waarheid zoeken, veelzijdige interesse, onderscheidingsvermogen, ontwikkelde persoonlijkheid, mogelijkheid tot zelfexpressie, uitdrukkingsvermogen, stem.

Recht om te spreken

 

Chakra 6

Derde Oog / Ajna / Donkerblauw-Indigo / Zien

Net boven de ogen, midden tussen de wenkbrauwen. Versmelten met andere dimensies. Zetel van intuïtie, buitenzintuiglijke waarnemingen, fantasie, zelfbewustzijn, genezende energie, openstaan voor nieuwe ideeën, zelfbeheersing.

Recht om te zien

 

Chakra 7

Kruin / Sahasrara / Wit-Violet / Weten

Boven op de kruin van het hoofd, ingang tot ongelimiteerd denken, non-dualistisch, geen object en subject denken. Verbondenheid met het universum, energetisch bewust, vredig. Idealiter de kroon op ontwikkelde andere chakra's. Anders mogelijk een vlucht uit de fysieke/materiële realiteit.

Recht om te weten

                                            voorbeeld aura foto   

De Grootte van de gekleurde bolletjes laat zien welke Chakra's, op het moment van de opname, meer of minder actief zijn. Onderste balkjes komen hiermee overeen. Voor toelichting op de andere grafieken klik op deze voorbeeldfoto!

 

                          

 

Energie chakra bewustzijn workshop uitleg aura foto slow